Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Opmeer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Opmeer leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website lees je praktische info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Opmeer.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €270 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OpmeerTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1716
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Opmeer

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Opmeer zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Opmeer heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Opmeer?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Opmeer. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Opmeer heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Opmeer

De waterhardheid van het water in Opmeer bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-opmeer-1716

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Electric GXOF27KE
 • BWT AQA viseo
 • Kinetico Premier Compact HE
 • General electric GE-18C

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Opmeer verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Opmeer.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €50 voor magnetische ontharders tot meer dan €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €730 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1400 en €1750 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Opmeer.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en gratis experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Mechanische waterontharderRond de €820
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1170
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €155 per 12 maanden
InstallatieC.a. €175
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Opmeer?
De waterhardheid in Opmeer ligt op 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Opmeer.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie