Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Castricum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Castricum maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Castricum.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid CastricumWerkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1906
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Castricum

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en te veel schoonmaken? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Castricum zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Castricum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Castricum?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Castricum. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Castricum heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Castricum

De waterhardheid van het water in Castricum bedraagt circa 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-castricum-1906

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis Cabinet A-10R
 • General electric GE-45HF
 • Euro Twin 25
 • Bayard Tenera 18
 • BWT Rondomat 50M

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Castricum voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Castricum.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1625 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €790, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1200 en €1925 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Castricum.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektronisch)V.a €1080
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudBegint bij €145 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Castricum?
De hardheid van het water in Castricum komt uit op ong. 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Castricum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie