Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haarlemmermeer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Haarlemmermeer leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Haarlemmermeer.
 • Hierdoor ontstaan onder andere droog haar na het douchen en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lagere stookkosten, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €240 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid HaarlemmermeerWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Haarlemmermeer

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Haarlemmermeer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Haarlemmermeer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Haarlemmermeer?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Haarlemmermeer. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Haarlemmermeer ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Haarlemmermeer

De waterhardheid van het drinkwater in Haarlemmermeer bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-haarlemmermeer-2151

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis Combilux plus 100
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Kinetico 2020C HE

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haarlemmermeer verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Haarlemmermeer.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €145 voor magnetische ontharders tot ruim €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €850, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €2175 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Haarlemmermeer.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis specialisten, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Mechanische waterontharderRond de €780
Elektrische waterontharderCirca €1160
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudBegint bij €140 per jaar
PlaatsingRond de €250
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Haarlemmermeer?
De hardheid van het kraanwater in Haarlemmermeer is circa 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haarlemmermeer.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie