Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oostzaan

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Oostzaan zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Oostzaan.
 • Dit kan leiden tot issues zoals huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid OostzaanWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOostzaan
Postcode1511
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oostzaan

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Oostzaan werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oostzaan hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostzaan?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oostzaan. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oostzaan ontvangt een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oostzaan

De waterhardheid van het leidingwater in Oostzaan is 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oostzaan-1511

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Zetes junior
 • Hydrotense Seduction 16
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • NoCalc NoCalc
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oostzaan voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oostzaan.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €730 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1450 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Oostzaan.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €150
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektrisch)V.a €1200
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenCirca €130 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oostzaan?
De hardheid van het leidingwater in Oostzaan is om en nabij de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere een zachte huid, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oostzaan.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie