Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Uitgeest

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Uitgeest maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Uitgeest.
 • Dit kan leiden tot problemen als wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid UitgeestHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcode1911
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Uitgeest

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Uitgeest zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Uitgeest wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Uitgeest?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Uitgeest. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Uitgeest kent een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Uitgeest

De waterhardheid van het leidingwater in Uitgeest ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-uitgeest-1911

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis AT210
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Electrolux 18L
 • General electric GE-45HF
 • Amysoft C-200

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Uitgeest reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Uitgeest.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €110 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontkalkers starten bij €850 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1350 en €2125 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Uitgeest.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct installatiebedrijven, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Elektronische waterontharderV.a €1070
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €80 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Uitgeest?
De hardheid van het leidingwater in Uitgeest is ongeveer 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Uitgeest.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie