Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hilversum

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.10 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Hilversum heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal vind je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.10 dH in Hilversum.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een irriterende huid en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HilversumWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Postcode1216
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26400 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hilversum

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Hilversum vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hilversum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hilversum?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hilversum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hilversum heeft een geschatte waterhardheid van 7.10. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hilversum

De waterhardheid van het water in Hilversum is om en nabij de 7.10 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hilversum-1216

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • AEG 22 L
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • BWT AQA life

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hilversum verklein je de dH waarde van 7.10 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hilversum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €2275 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €680, excl. installatie. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1500 en €1825 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Hilversum.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct installateurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Elektronische waterontharderV.a €1010
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €95 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Hilversum?
De waterhardheid in Hilversum is ongeveer 7.10 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hilversum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie