Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heemstede

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Heemstede heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Heemstede.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkaanslag en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HeemstedeTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
Postcode2103
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Heemstede

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel Hollanders en Belgen plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Heemstede opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Heemstede was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Heemstede?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heemstede. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Heemstede ontvangt een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Heemstede

De waterhardheid van het drinkwater in Heemstede bedraagt circa 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heemstede-2103

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Bayard Tenera 28
 • Hydrotense Seduction 16
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Calex Calex 11

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heemstede reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heemstede.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot wel €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €720, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1625 en €2025 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heemstede.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten specialisten, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1050
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €85 per beurt
MontagekostenC.a. €260
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Heemstede?
De hardheid van het water in Heemstede is ongeveer 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heemstede.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie