Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Huizen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Huizen resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Huizen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals kalkaanslag en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid HuizenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
Postcode1271
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Huizen

Heb je last van een te hoge stroomrekening en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Huizen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Huizen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Huizen?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Huizen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Huizen zit met een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere energiekosten, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Huizen

De waterhardheid van het leidingwater in Huizen is 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-huizen-1271

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-200
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Kinetico Sumo 2
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Watergenius HWS 2500

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Huizen reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Huizen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €740, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1900 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Huizen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en snel modellen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Mechanische waterontharderRond de €750
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €990
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €90 per beurt
InstallatieCirca €175
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Huizen?
De hardheid van het kraanwater in Huizen is plus minus 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Huizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie