Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Diemen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Diemen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Diemen.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als geïrriteerde huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €325 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid DiemenHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDiemen
Postcode1111
Gem. Gasverbruik M3970 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Diemen

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of aanslag op servies? Een toenemende groep Nederlanders lossen dit op met een goede waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Diemen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Diemen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Waterverzachter informatie.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Diemen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Diemen. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Diemen heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Diemen

De waterhardheid van het drinkwater in Diemen bedraagt circa 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-diemen-1111

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Compact 14
 • Waterboss 700 CWB700n
 • BWT AQA smart
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Euro Twin 14

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Diemen voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Diemen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2150 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €750, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Diemen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Mechanische waterontharderV.a €860
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1050
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €90 per jaar
PlaatsingV.a €160
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Diemen?
De hardheid van het leidingwater in Diemen bedraagt 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kalkvrije leidingen en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Diemen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie