Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blaricum

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Blaricum zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Blaricum.
 • Dit kan leiden tot onder andere bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BlaricumTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Postcode1261
Gem. Gasverbruik M32090 M3
Gem. Stroomverbruik kWh39000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Blaricum

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en strepen op de ramen? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Blaricum vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Blaricum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Blaricum?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Blaricum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Blaricum zit met een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Blaricum

De waterhardheid van het leidingwater in Blaricum is om en nabij de 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-blaricum-1261

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Amysoft C-100
 • Kinetico Sumo 2
 • Erie IQsoft Eco12
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Blaricum reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Blaricum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1925 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €790, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €1825 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Blaricum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektronische waterontharderCirca €940
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €140 per 12 maanden
InstallatieBegint bij €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Blaricum?
De waterhardheid in Blaricum is grofweg 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd via een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Blaricum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie