Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijdemeren

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Wijdemeren zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Wijdemeren.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid WijdemerenZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Wijdemeren

Heb je last van een te hoge stroomrekening en bittere smakende thee? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Wijdemeren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wijdemeren wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wijdemeren?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wijdemeren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wijdemeren heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wijdemeren

De waterhardheid van het leidingwater in Wijdemeren ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wijdemeren-1231

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • AEG 26 L
 • Euro Twin 14
 • Culligan Global Cabinet
 • Atlantis AT210
 • Hydrotense StandAlone 12L

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wijdemeren voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wijdemeren.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €1750 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Wijdemeren.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct specialisten, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Elektronische waterontharderC.a. €1170
Zouttabletten€45 per 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €145 per beurt
MontagekostenBegint bij €270
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Wijdemeren?
De waterhardheid in Wijdemeren komt uit op ong. 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Wijdemeren.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie