Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Amsterdam

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Amsterdam maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Amsterdam.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €215 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid AmsterdamHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
Postcode1090
Gem. Gasverbruik M3870 M3
Gem. Stroomverbruik kWh20900 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Amsterdam

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Amsterdam werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Amsterdam heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Amsterdam?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Amsterdam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Amsterdam heeft een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Amsterdam

De waterhardheid van het water in Amsterdam bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-amsterdam-1090

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • 038waterontharder Compact 10
 • Mooiwater Grande
 • Amysoft C-300
 • Amysoft E-300
 • Delta Onega

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Amsterdam voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Amsterdam.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €80 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €2100 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Amsterdam.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos experts, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektronische waterontharderBegint bij €1030
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €85 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Amsterdam?
De waterhardheid in Amsterdam is circa 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Amsterdam.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie