Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heemskerk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Heemskerk maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Heemskerk.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid HeemskerkHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemskerk
Postcode1965
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Heemskerk

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken of eindeloos schoonmaken? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Heemskerk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Heemskerk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heemskerk?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heemskerk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een beter presterende CV-ketel en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Heemskerk heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Heemskerk

De waterhardheid van het drinkwater in Heemskerk ligt op ong. 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-heemskerk-1965

Populaire merken en modellen

 • Bayard Ecosoft 15
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Erie Maxima Eco11
 • Mooiwater Grande

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heemskerk reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heemskerk.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2125 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €790 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2050 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Heemskerk.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektronische waterontharderVanaf €1200
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractV.a €160 op jaarbasis
InstallatieC.a. €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Heemskerk?
De waterhardheid in Heemskerk is doorgaans 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. prettige douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heemskerk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie