Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steenwijkerland

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Steenwijkerland zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten check je nuttige informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.30 dH in Steenwijkerland.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid SteenwijkerlandHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Steenwijkerland

Heb jij genoeg van een droge huid en onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Steenwijkerland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Steenwijkerland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Steenwijkerland?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Steenwijkerland. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Steenwijkerland heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • O.a. kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Steenwijkerland

De waterhardheid van het drinkwater in Steenwijkerland bedraagt circa 7.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-steenwijkerland-8343

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Bayard Tenera 18
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Steenwijkerland voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Steenwijkerland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €670, zonder installeren. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1150 en €2250 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Steenwijkerland.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel experts, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1070
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €130 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Steenwijkerland?
De hardheid van het leidingwater in Steenwijkerland komt uit op ong. 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Steenwijkerland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie