Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wetering

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Wetering resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Wetering.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als apparaten die slecht werken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WeteringHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8363
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Wetering

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel en veel schoonmaakwerk? Flink wat Nederlanders nemen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Wetering heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wetering?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wetering. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wetering heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wetering

De waterhardheid van het drinkwater in Wetering bedraagt ongeveer 7.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wetering-8363

Bekende modellen en merken

 • BWT Bestsoft 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Kinetico Mini KB
 • Kinetico Essential 17
 • Century CWS 100V/UF

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wetering reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wetering.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €135 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €800 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1900 incl. installatie. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wetering.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en snel monteurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderRond de €790
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €920
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudRond de €110 per beurt
InstallatiekostenCirca €250
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Wetering?
De hardheid in Wetering is circa 7.30 dH. De meting in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals comfortabel douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wetering.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie