Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kampen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Kampen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.10 dH in Kampen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid KampenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8264
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kampen

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer mensen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Kampen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kampen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kampen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Kampen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kampen kent een waterhardheid van 6.10. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Kampen

De waterhardheid van het water in Kampen is ongeveer 6.10 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kampen-8264

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • North Star 11UD
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Lubron Easysoft 450 Classic

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kampen minimaliseer je de dH waarde van 6.10 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kampen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2150 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1250 en €1925 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Kampen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog experts, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Elektrische waterontharderRond de €1190
Zout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €110 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €160
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Kampen?
De waterhardheid in Kampen schatten we op 6.10 dH. De meting in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. comfortabel douchen, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kampen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie