Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Giethoorn

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Giethoorn heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Giethoorn.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GiethoornTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8355
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Giethoorn

Ben jij ook klaar met een droge huid en kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Steenwijkerland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Giethoorn hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Giethoorn?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Giethoorn. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Giethoorn heeft een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Giethoorn

De waterhardheid van het water in Giethoorn is 7.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-giethoorn-8355

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • North Star 22UD
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Bayard Ecosoft 10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Giethoorn reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Giethoorn.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2250 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €810, exclusief installatiekosten. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1125 en €1875 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Giethoorn.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Mechanische waterontharderV.a €650
Elektrische waterontharderCirca €1070
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €100 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €160
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Giethoorn?
De waterhardheid in Giethoorn is ongeveer 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Giethoorn.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie