Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Basse

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Basse leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Basse.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalk op de lak van de auto en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BasseWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8342
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Basse

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en/of onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Steenwijkerland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Basse heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Basse?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Basse. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Basse ontvangt een waterhardheid van 7.30. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Basse

De waterhardheid van het leidingwater in Basse is 7.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-basse-8342

Populaire merken en modellen

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Remon Waterontharders Angara
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Aquarex IMP Pro 14

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Basse verklein je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Basse.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders tot wel €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €750, zonder installeren. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1875 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Basse.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos supersnel specialisten, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Mechanische waterontharderCirca €810
Elektrische waterontharderBegint bij €930
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €105 per 12 maanden
MontageCirca €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Basse?
De hardheid van het water in Basse is ongeveer 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is gemiddeld 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Basse.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie