Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldemarkt

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Oldemarkt maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.30 dH in Oldemarkt.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld aanslag op servies en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid OldemarktHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8375
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oldemarkt

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer Hollanders en Belgen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkere watersmaak en lagere energiekosten. In de gemeente Steenwijkerland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oldemarkt heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oldemarkt?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oldemarkt. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oldemarkt ontvangt een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Oldemarkt

De waterhardheid van het water in Oldemarkt bedraagt circa 7.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oldemarkt-8375

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • BWT Rondomat 25M
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Culligan Global Cabinet
 • Judo Quicksoft Uno
 • Apic Zetes

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oldemarkt voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oldemarkt.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €130 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1925 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1550 en €2225 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Oldemarkt.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel installatiebedrijven, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderRond de €850
Elektronische waterontharderVanaf €1120
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
OnderhoudRond de €85 p/jaar
PlaatsingBegint bij €260
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Oldemarkt?
De waterhardheid in Oldemarkt ligt op 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oldemarkt.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie