Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Onna

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Onna maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Onna.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere slecht functionerende apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OnnaWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8344
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Onna

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en water met een vreemde smaak? Veel Hollanders en Belgen lossen dit op met een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Onna heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Onna?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Onna. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Onna zit met een waterhardheid van 7.30. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Onna

De waterhardheid van het water in Onna bedraagt circa 7.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-onna-8344

Veel gekozen merken

 • BWT AQA life
 • Bayard Tenera 18
 • General electric GE-18C
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Fegon AquaStar 1800 ES

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Onna verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Onna.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Van €105 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €1950 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Onna.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en kosteloos experts, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €115
Mechanische waterontharderV.a €680
Elektronische waterontharderVanaf €970
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €95 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €260
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Onna?
De hardheid in Onna ligt rond de 7.30 dH. De waarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan comfortabel douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Onna.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie