Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dronten

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Dronten heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.70 dH in Dronten.
 • Dit kan zorgen voor onder andere huidirritaties en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DrontenWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8252
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28200 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Dronten

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Dronten kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Dronten gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dronten?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Dronten. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Dronten heeft een geschatte waterhardheid van 7.70. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Dronten

De waterhardheid van het water in Dronten bedraagt circa 7.70 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dronten-8252

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Digisoft DS-2000 HE
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dronten minimaliseer je de dH waarde van 7.70 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Dronten.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €55 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €760 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Dronten.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Waterontharder (elektronisch)Circa €1010
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudC.a. €115 op jaarbasis
MontageV.a €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Dronten?
De waterhardheid in Dronten is doorgaans 7.70 dH. De meting in de provincie Flevoland is grofweg 7.87 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dronten.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie