Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Belt-Schutsloot

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Belt-Schutsloot zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Belt-Schutsloot.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Belt-SchutslootTechnische detailsWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8066
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Belt-Schutsloot

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of bittere smakende thee? Steeds meer Nederlanders installeren een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Steenwijkerland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Belt-Schutsloot was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Belt-Schutsloot?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Belt-Schutsloot. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Belt-Schutsloot ontvangt een waterhardheid van 7.30. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Belt-Schutsloot

De waterhardheid van het leidingwater in Belt-Schutsloot bedraagt ongeveer 7.30 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-belt-schutsloot-8066

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Compact 20
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Kinetico Essential 11
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Remon Waterontharders Angara

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Belt-Schutsloot verklein je de dH waarde van 7.30 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Belt-Schutsloot.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2175 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Belt-Schutsloot.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €160
Mechanische waterontharderVanaf €690
Waterontharder (elektrisch)Rond de €910
Onthardingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €110 p/jaar
MontagekostenV.a €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Belt-Schutsloot?
De hardheid van het leidingwater in Belt-Schutsloot is ongeveer 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Belt-Schutsloot.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie