Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tuk

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Tuk resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.30 dH in Tuk.
 • Dit kan zorgen voor situaties als een irriterende huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid TukHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8334
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Tuk

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en/of strepen op je ruiten? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de gemeente Steenwijkerland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Tuk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tuk?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Tuk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Tuk kent een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. efficiëntere verwarming, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Tuk

De waterhardheid van het water in Tuk is ongeveer 7.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tuk-8334

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Atlantis Krausen C100-E
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • BWT Rondomat 100M

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tuk verklein je de dH waarde van 7.30 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Tuk.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1500 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1700 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Tuk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Elektronische waterontharderBegint bij €1200
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €150 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Tuk?
De hardheid in Tuk is circa 7.30 dH. De waarde in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tuk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie