Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Pol

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in De Pol resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.30 dH in De Pol.
 • Dit kan leiden tot onder andere kalkaanslag en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €285 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid De PolWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8337
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen De Pol

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of te veel schoonmaken? Een groot deel van de woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in De Pol was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Pol?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in De Pol. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • De Pol heeft een waterhardheid van 7.30. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in De Pol

De waterhardheid van het water in De Pol bedraagt ongeveer 7.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-de-pol-8337

Interessante installaties

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Amysoft E-100
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Bayard Tenera 28

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in De Pol reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in De Pol.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €750, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1625 en €1900 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in De Pol.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)C.a. €890
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1140
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €100 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in De Pol?
De hardheid van het water in De Pol ligt op 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Pol.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie