Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nederland

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Nederland maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Nederland.
 • Dit kan leiden tot issues zoals huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €220 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid NederlandTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8362
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nederland

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Steenwijkerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Nederland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nederland?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Nederland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nederland ontvangt een waterhardheid van 7.30. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nederland

De waterhardheid van het drinkwater in Nederland is om en nabij de 7.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nederland-8362

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Remon Waterontharders Angara
 • Delta Rusela

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nederland reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nederland.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €760, excl. installatie. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €1825 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nederland.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel experts, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektronische waterontharderC.a. €1130
Zouttabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudBegint bij €90 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €260
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nederland?
De waterhardheid in Nederland komt uit op ong. 7.30 dH. De waarde in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nederland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie