Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Overijssel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.12 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Overijssel heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je nuttige info info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.12 dH in Overijssel.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee koffie en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 op jaarbasis.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Overijssel

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Meer en meer Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de provincie Overijssel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Overijssel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.
PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.
Bekijk installateurs in: Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Dinkelland, Almelo, Borne, Wierden, Tubbergen, Twenterand, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Raalte, Olst-Wijhe, Kampen en Steenwijkerland.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Overijssel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.