Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Willemsoord

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Willemsoord zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Willemsoord.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals bittere thee koffie en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €225 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WillemsoordTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8338
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Willemsoord

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal Nederlanders bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Steenwijkerland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Willemsoord hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Willemsoord?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Willemsoord. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Willemsoord heeft een waterhardheid van 7.30. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Willemsoord

De waterhardheid van het water in Willemsoord bedraagt ongeveer 7.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-willemsoord-8338

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • BWC Omega Jubileum 400
 • General electric GE-18C
 • Lubron Proline SXT2
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Willemsoord verklein je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Willemsoord.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €830 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2175 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Willemsoord.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en kosteloos specialisten, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €120
Mechanische waterontharderV.a €820
Elektrische waterontharderBegint bij €950
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €95 op jaarbasis
InstallatieRond de €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Willemsoord?
De hardheid van het water in Willemsoord is plus minus 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Willemsoord.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie