Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ossenzijl

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Ossenzijl heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Ossenzijl.
 • Dit kan zorgen voor problemen als irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OssenzijlTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8376
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ossenzijl

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken en/of bittere thee en koffie? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Steenwijkerland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ossenzijl hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ossenzijl?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ossenzijl. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ossenzijl zit met een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ossenzijl

De waterhardheid van het water in Ossenzijl is om en nabij de 7.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ossenzijl-8376

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT Rondomat 50M
 • Waterluxe Combi 25
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • BWT Rondomat 100M
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ossenzijl reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ossenzijl.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €145 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €720, zonder installeren. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1725 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ossenzijl.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct installatiebedrijven, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Elektronische waterontharderCirca €1080
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudV.a €100 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €230
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Ossenzijl?
De hardheid in Ossenzijl is grofweg 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere comfortabel douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ossenzijl.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie