Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lelystad

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Lelystad resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.20 dH in Lelystad.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als aanslag op servies en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid LelystadFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Postcode8225
Gem. Gasverbruik M31070 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid5.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lelystad

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de mensen installeren een slimme waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, zachtere was en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Lelystad zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Lelystad hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lelystad?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Lelystad. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lelystad heeft een gemeten waterhardheid van 5.20. Dit houdt in zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lelystad

De waterhardheid van het drinkwater in Lelystad bedraagt circa 5.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,81 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lelystad-8225

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • AEG 26 L
 • Digisoft DS-2000 HE

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lelystad reduceert je de dH waarde van 5.20 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lelystad.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €130 voor magnetische ontharders tot meer dan €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €740 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1100 en €1975 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Lelystad.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en kosteloos vakmannen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Mechanische waterontharderV.a €720
Waterontharder (elektrisch)Circa €1040
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €115 p/jaar
MontageRond de €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lelystad?
De hardheid van het kraanwater in Lelystad is om en nabij de 5.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Flevoland is grofweg 7.87 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lelystad.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie