Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Witte Paarden

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Witte Paarden resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Witte Paarden.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht functionerende apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid Witte PaardenHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8335
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Witte Paarden

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en bittere thee en koffie? Flink wat huishoudens installeren een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Witte Paarden heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Witte Paarden?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Witte Paarden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Witte Paarden heeft een waterhardheid van 7.30. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Witte Paarden

De waterhardheid van het water in Witte Paarden is om en nabij de 7.30 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-witte-paarden-8335

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Bayard Tenera 28
 • Lubron Proline SXT2
 • General electric GE-18C

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Witte Paarden reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Witte Paarden.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €70 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €740, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1225 en €2125 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Witte Paarden.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Mechanische waterontharderV.a €830
Elektrische waterontharderVanaf €980
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudBegint bij €80 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Witte Paarden?
De waterhardheid in Witte Paarden is grofweg 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Witte Paarden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie