Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blankenham

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Blankenham heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal tref je praktische info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Blankenham.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €350 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BlankenhamWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8373
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Blankenham

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en kalkaanslag op douchekop? Flink wat mensen lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Steenwijkerland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Blankenham wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Blankenham?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Blankenham. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Blankenham zit met een waterhardheid van 7.30. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, minder last van een droge huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Blankenham

De waterhardheid van het drinkwater in Blankenham ligt op ong. 7.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-blankenham-8373

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • BWT AQA Perla 10
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Erie Slimline Eco30
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Digisoft DS-1200 HE

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Blankenham verklein je de dH waarde van 7.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Blankenham.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €810 (zonder installatiewerk). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1225 en €1925 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Blankenham.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis modellen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Elektrische waterontharderV.a €940
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €135 per 12 maanden
MontageCirca €175
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Blankenham?
De waterhardheid in Blankenham schatten we op 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een besparing op de energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Blankenham.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie