Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eesveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Eesveen heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Eesveen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid EesveenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8347
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Eesveen

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Steenwijkerland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eesveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Eesveen?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Eesveen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eesveen heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Eesveen

De waterhardheid van het leidingwater in Eesveen is 7.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eesveen-8347

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT AQA smart C
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Atag Descale 30
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Mooiwater Grande

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eesveen voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eesveen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €85 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders beginnen vanaf ongeveer €710, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1375 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geraamde kosten van een waterontharder in Eesveen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog experts, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Elektrische waterontharderRond de €1200
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €125 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Eesveen?
De waterhardheid in Eesveen is plus minus 7.30 dH. De meting in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een minder droge huid, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eesveen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie