Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vollenhove

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Vollenhove heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Vollenhove.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €245 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VollenhoveHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8325
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Vollenhove

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Steenwijkerland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Vollenhove was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vollenhove?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Vollenhove. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vollenhove heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vollenhove

De waterhardheid van het drinkwater in Vollenhove bedraagt ongeveer 7.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vollenhove-8325

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Euro Twin 10
 • Detandt-Simon Primo 20
 • AEG 22 L
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vollenhove verklein je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vollenhove.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €660, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1725 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Vollenhove.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €105
Mechanische waterontharderVanaf €850
Elektronische waterontharderC.a. €1160
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €150 per 12 maanden
PlaatsingRond de €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Vollenhove?
De hardheid in Vollenhove is om en nabij de 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vollenhove.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie