Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Bult

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in De Bult resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in De Bult.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid De BultTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8346
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen De Bult

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Steenwijkerland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in De Bult hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in De Bult?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in De Bult. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • De Bult heeft een waterhardheid van 7.30. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in De Bult

De waterhardheid van het water in De Bult bedraagt ongeveer 7.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-bult-8346

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA smart
 • Century CWS 100V/UF
 • Watercompany Softflow 9
 • Erie Slimline Eco8
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Bult minimaliseer je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in De Bult.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €70 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1750 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1850 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in De Bult.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel vakmannen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Mechanische waterontharderCirca €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €1120
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €120 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in De Bult?
De hardheid van het leidingwater in De Bult is circa 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvoller water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Bult.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie