Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Zuidveen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.30 dH in Zuidveen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkaanslag en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZuidveenHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zuidveen

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Steenwijkerland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zuidveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zuidveen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zuidveen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt zacht en fris water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zuidveen heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zuidveen

De waterhardheid van het water in Zuidveen is om en nabij de 7.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zuidveen-8343

Interessante installaties

 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Calex Calex 22L
 • Erie Slimline Eco8
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • SoluCalc SoluCalc

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zuidveen minimaliseer je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zuidveen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €130 voor magnetische ontharders tot wel €2025 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €830, excl. installatie. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2225 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je de huidige kosten van een waterontharder in Zuidveen.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig supersnel modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Waterontharder (elektrisch)Circa €1030
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €115 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €170
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Zuidveen?
De hardheid van het water in Zuidveen ligt op 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zuidveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie