Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder IJsselham

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in IJsselham maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten vind je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.30 dH in IJsselham.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als eczeem klachten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid IJsselhamHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8361
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen IJsselham

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en/of onnodig veel schoonmaken? Veel Hollanders en Belgen plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in IJsselham gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in IJsselham?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in IJsselham. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot fris kraanwater en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • IJsselham kent een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lager energieverbruik, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in IJsselham

De waterhardheid van het leidingwater in IJsselham is 7.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ijsselham-8361

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Waterluxe Duo 12
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in IJsselham reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in IJsselham.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €850 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1200 en €2225 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in IJsselham.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en gratis merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €920
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €80 p/jaar
MontageBegint bij €270
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in IJsselham?
De waterhardheid in IJsselham is plus minus 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in IJsselham.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie