Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Scheerwolde

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Scheerwolde leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je handige info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Scheerwolde.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €350 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ScheerwoldeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8371
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Scheerwolde

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer mensen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Scheerwolde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Scheerwolde?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Scheerwolde. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Scheerwolde kent een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Scheerwolde

De waterhardheid van het water in Scheerwolde bedraagt ongeveer 7.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-scheerwolde-8371

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA Perla 5
 • Erie Slimline Eco30
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Culligan Medallist 915

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Scheerwolde verklein je de dH waarde van 7.30 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Scheerwolde.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €670, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2050 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Scheerwolde.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis installateurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderRond de €670
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1000
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €135 op jaarbasis
MontageBegint bij €225
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Scheerwolde?
De hardheid van het water in Scheerwolde ligt op 7.30 dH. De meting in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Scheerwolde.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie