Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Jansklooster

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Sint Jansklooster maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.30 dH in Sint Jansklooster.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €300 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint JanskloosterFunctioneringGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8326
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint Jansklooster

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Steenwijkerland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sint Jansklooster hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint Jansklooster?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sint Jansklooster. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot water met een lekkere smaak en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint Jansklooster heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint Jansklooster

De waterhardheid van het leidingwater in Sint Jansklooster bedraagt circa 7.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-sint-jansklooster-8326

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Euro Twin 10
 • BWT Rondomat 25M

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint Jansklooster reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint Jansklooster.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1650 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1575 en €2050 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Sint Jansklooster.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektrische waterontharderV.a €1140
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractC.a. €90 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €190
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Sint Jansklooster?
De waterhardheid in Sint Jansklooster is gemiddeld 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint Jansklooster.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager energieverbruik, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie