Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Urk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Urk maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal vind je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 8.20 dH in Urk.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid UrkZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Postcode8321
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33500 kWh
Gem. Waterhardheid8.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Urk

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Urk kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Urk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Urk?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Urk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Urk zit met een waterhardheid van 8.20. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Urk

De waterhardheid van het water in Urk ligt op ong. 8.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,35 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-urk-8321

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Euro Combi compact 30
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Century CWS 100V/UF
 • Euro Combi 20 Fleck

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Urk minimaliseer je de dH waarde van 8.20 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Urk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1750 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €770, zonder installeren. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1550 en €1725 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Urk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel modellen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Mechanische waterontharderCirca €810
Elektrische waterontharderV.a €1000
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €125 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Urk?
De waterhardheid in Urk is plus minus 8.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Flevoland is doorgaans 7.87 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld middels zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Urk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie