Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Paasloo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Paasloo leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal vind je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Paasloo.
 • Dit kan zorgen voor onder andere droog haar na het douchen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €215 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid PaaslooFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8378
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Paasloo

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Steeds meer mensen kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Paasloo hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Paasloo?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Paasloo. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Paasloo zit met een waterhardheid van 7.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Paasloo

De waterhardheid van het drinkwater in Paasloo is 7.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-paasloo-8378

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Calex Calex 11
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Lubron Softstar Classic
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Apic Heracles junior

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Paasloo reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Paasloo.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €830, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €2025 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Paasloo.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Elektronische waterontharderRond de €1000
Regeneratiezout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €90 per beurt
MontagekostenVanaf €150
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Paasloo?
De hardheid van het kraanwater in Paasloo ligt op 7.30 dH. De meting in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvol water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Paasloo.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie