Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blokzijl

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Blokzijl zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Blokzijl.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals water met een vreemde smaak en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid BlokzijlHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8356
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Blokzijl

Wil jij ook af van geïrriteerde huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep mensen installeren een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Blokzijl hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Blokzijl?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Blokzijl. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Blokzijl heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Blokzijl

De waterhardheid van het water in Blokzijl is ongeveer 7.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-blokzijl-8356

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Judo Quicksoft Uno
 • Delta Morava
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • BWT AQA smart C

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Blokzijl verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Blokzijl.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot wel €1825 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €710, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1225 en €1775 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Blokzijl.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze online offerteservice en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en direct specialisten, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €115
Mechanische waterontharderV.a €710
Elektronische waterontharderRond de €1200
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €150 per 12 maanden
PlaatsingRond de €200
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Blokzijl?
De hardheid van het water in Blokzijl is doorgaans 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Blokzijl.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie