Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kalenberg

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Kalenberg resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Kalenberg.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €320 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid KalenbergHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8377
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kalenberg

Heb je in huis last van droog haar na het douchen of veel schoonmaakwerk? Steeds meer Nederlanders lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Steenwijkerland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kalenberg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kalenberg?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kalenberg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kalenberg ontvangt een waterhardheid van 7.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kalenberg

De waterhardheid van het drinkwater in Kalenberg is 7.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kalenberg-8377

Vaak gekozen modellen

 • BWT Rondomat 100M
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Aquarex IMP Pro 14

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kalenberg minimaliseer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kalenberg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2200 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €820 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1125 en €2150 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Kalenberg.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog merken, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Mechanische waterontharderV.a €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1000
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €95 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Kalenberg?
De hardheid van het leidingwater in Kalenberg is doorgaans 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kalenberg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie