Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steenwijk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Steenwijk heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Steenwijk.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €295 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SteenwijkTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8331
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Steenwijk

Heb je in huis last van een erg droge huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Steenwijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Steenwijk?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Steenwijk. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Steenwijk heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Steenwijk

De waterhardheid van het drinkwater in Steenwijk is ongeveer 7.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-steenwijk-8331

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Ecowater ESM 42
 • Erie Softline Eco20
 • Euro Twin 10
 • Grunbeck softliQ:MC32

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Steenwijk reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Steenwijk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen starten bij €720, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1300 en €2150 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Steenwijk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Mechanische waterontharderVanaf €680
Elektrische waterontharderRond de €1130
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €140 per beurt
InstallatiekostenV.a €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Steenwijk?
De hardheid van het kraanwater in Steenwijk komt uit op ong. 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Steenwijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie