Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steenwijkerwold

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Steenwijkerwold maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Steenwijkerwold.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld aanslag op servies en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €345 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid SteenwijkerwoldHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8341
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Steenwijkerwold

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel woningeigenaren nemen een elektrische waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en besparen op de energiekosten. In de gemeente Steenwijkerland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Steenwijkerwold hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Steenwijkerwold?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Steenwijkerwold. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Steenwijkerwold kent een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Steenwijkerwold

De waterhardheid van het leidingwater in Steenwijkerwold ligt op ong. 7.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-steenwijkerwold-8341

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Mooiwater Medium+
 • Kinetico Essential 11

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Steenwijkerwold verklein je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Steenwijkerwold.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2025 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders starten vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2050 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Steenwijkerwold.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel modellen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €850
Waterontharder (elektrisch)V.a €1130
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudRond de €140 op jaarbasis
InstallatieC.a. €240
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Steenwijkerwold?
De hardheid van het water in Steenwijkerwold is circa 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Steenwijkerwold.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie