Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kuinre

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Kuinre zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier lees je belangrijke info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Kuinre.
 • Dit is de oorsprong van onder andere eczeem klachten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €245 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid KuinreWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8374
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Kuinre

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Steenwijkerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Kuinre hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Kuinre?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kuinre. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kuinre heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Concreet: matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kuinre

De waterhardheid van het leidingwater in Kuinre ligt op ong. 7.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kuinre-8374

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT AQA Perla 20
 • Lubron Proline SXT2
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Erie Slimline Eco17
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kuinre voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kuinre.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot wel €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2125 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Kuinre.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig snel specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Mechanische waterontharderV.a €850
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1090
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €95 op jaarbasis
MontagekostenCirca €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Kuinre?
De waterhardheid in Kuinre is om en nabij de 7.30 dH. De meting in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kuinre.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie