Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordoostpolder

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Noordoostpolder resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal bekijk je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.90 dH in Noordoostpolder.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld droog haar na het douchen en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €265 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NoordoostpolderHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Noordoostpolder

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Noordoostpolder zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Noordoostpolder heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Noordoostpolder?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Noordoostpolder. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Noordoostpolder heeft een waterhardheid van 7.90. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Noordoostpolder

De waterhardheid van het leidingwater in Noordoostpolder bedraagt ongeveer 7.90 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-noordoostpolder-8309

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Erie Slimline Eco8
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Apic Nessos
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Noordoostpolder reduceer je de dH waarde van 7.90 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Noordoostpolder.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €50 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1375 en €1975 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Noordoostpolder.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Elektronische waterontharderCirca €1130
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudV.a €100 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €225
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Noordoostpolder?
De hardheid van het kraanwater in Noordoostpolder is grofweg 7.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Flevoland komt uit op ongeveer 7.87 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Noordoostpolder.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie