Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Midden-Groningen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, vies water of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Midden-Groningen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je waardevolle info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Midden-Groningen.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals minder lekker water en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Midden-GroningenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Midden-Groningen

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Midden-Groningen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Midden-Groningen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Midden-Groningen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Midden-Groningen heeft een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Midden-Groningen

De waterhardheid van het leidingwater in Midden-Groningen bedraagt circa 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-midden-groningen-9636

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos HE15
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • BWT AQA Perla 10
 • Remon Waterontharders Tisa

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Midden-Groningen verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Midden-Groningen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1525 en €2175 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Midden-Groningen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderCirca €880
Elektrische waterontharderBegint bij €910
Reinigingszout€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 per beurt
InstallatiekostenV.a €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Midden-Groningen?
De hardheid van het water in Midden-Groningen is plus minus 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Midden-Groningen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie