Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tynaarlo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Tynaarlo heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Tynaarlo.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid TynaarloZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9482
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Tynaarlo

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de Nederlanders bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Tynaarlo zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Tynaarlo hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Tynaarlo?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Tynaarlo. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Tynaarlo heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Tynaarlo

De waterhardheid van het leidingwater in Tynaarlo is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-tynaarlo-9482

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Euro Twin 25
 • Culligan Global Cabinet
 • Digisoft DS-2000 HE

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tynaarlo voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tynaarlo.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €840, zonder installeren. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1500 en €1975 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Tynaarlo.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog specialisten, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €650
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1160
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €120 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Tynaarlo?
De hardheid van het water in Tynaarlo is ongeveer 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tynaarlo.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie