Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Froombosch

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Froombosch zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Froombosch.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid FroomboschZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9619
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Froombosch

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Froombosch was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Froombosch?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Froombosch. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Froombosch zit met een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Froombosch

De waterhardheid van het leidingwater in Froombosch ligt op ong. 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-froombosch-9619

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Softflow 15
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Apic Heracles

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Froombosch minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Froombosch.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten bij €830, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1200 en €2050 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterontharder in Froombosch.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct installateurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderRond de €890
Elektrische waterontharderC.a. €1020
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €125 per beurt
MontageCirca €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Froombosch?
De waterhardheid in Froombosch bedraagt 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Froombosch.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie