Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schildwolde

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Schildwolde zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Schildwolde.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SchildwoldeFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9626
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Schildwolde

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en/of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep mensen nemen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Schildwolde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schildwolde?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Schildwolde. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Schildwolde kent een waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Schildwolde

De waterhardheid van het drinkwater in Schildwolde ligt op ong. 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-schildwolde-9626

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watergenius HWS 1500
 • North Star 20ED
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schildwolde reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Schildwolde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €850, excl. installatie. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1300 en €2075 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Schildwolde.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €990
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €110 per 12 maanden
PlaatsingRond de €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Schildwolde?
De waterhardheid in Schildwolde is grofweg 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan comfortabel douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schildwolde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie